Translate

zondag 1 juni 2014

Komboecha zelf maken

Zelf kombucha maken

Thee bereiden en de suiker oplossen in de thee. De thee laten afkoelen tot kamertemperatuur voordat u de starter komboecha in de glazen pot doet. De pot afdekken met een ademende doek (gaasdoek vastzetten met een strakke elastiek, houdt de insecten tegen) en fermenteert bij kamertemperatuur gedurende 5 tot 30 dagen. Zodra de gisting is voltooid, verwijdert dan de komboecha moederzwam en de nieuwe cultuur die zich tijdens het fermentatieproces heeft gevormd. Op dit moment kunt u het komboecha drinken zoals hij is of u kunt sap of fruit toevoegen voor extra smaak. U kunt ook de komboecha drank met sap of fruit in luchtdichte flessen een paar dagen op de fles laten na gisten, zodat het koolzuur zich kan opbouwen. De eerste batch van komboecha zal u ongeveer 30 dagen in beslag nemen.
Zelf kombucha maken
Komboechazwam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten