Translate

dinsdag 10 juni 2014

Kefir verzenden

Door kefir te verzenden kunnen de kefirkorrels deels hun activiteit verliezen

Over het algemeen duurt het 3 tot 7 dagen vooraleer de kefirkorrels weer actief worden. Plaats de kefirkorrels best in een kopje met verse melk en ververs de melk om de 24 uur. Binnen de eerste paar dagen kan een overgroei van gist of een laagje schuim op het oppervlak van de melk komen. Dit is normaal. Binnen de 3 tot 7 dagen mag de kefir zuur ruiken maar niet verrot. De geur van verse gist is ook gebruikelijk. Binnen de 3 tot 7 dagen begint de melk aan te dikken, binnen een cyclus van 24 uur. Let op: deze termijn gaat uit van kefir gekweekt op kamertemperatuur tussen de 18 tot 20°C. Koelere temperaturen kunnen voor een langere kweekperiode zorgen. Onder bepaalde omstandigheden kunnen de kefirkorrels 2 tot 4 weken nodig hebben om kefir te maken. Gelieve geduldig te zijn tijdens het proces.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten